Ansøgning og optagelse
Ansøgning og optagelse - uddannelser

Ansøgning og optagelse

Sådan søger du ind på kirkemusikskolens basisforløb og eksamenslinjer.

 

Tilmelding til optagelsesprøverne er lukket per 1. marts 2020

Har du ikke nået at tilmelde dig, kan du kontakte din nærmeste kirkemusikskole for at forhøre dig om dine muligheder for optagelse. Kontakt-info findes nederst på siden.

Sådan tilmelder du dig
Du skal bruge NemID for at kunne tilmelde dig. 
Det koster 500 kr.  at aflægge en optagelsesprøve. Du betaler ved tilmeldingen. Beløbet dækker administrations- og censorudgifter og refunderes ikke ved afbud efter 15. marts. 
Datoerne for optagelsesprøverne ligger normalt i april og maj. 

Optagelseskrav og optagelsesprøve 
Efter ansøgningsfristen 1. marts modtager du en mail med dato, sted og tidspunkt for din optagelsesprøve. 
Der er nogle krav, du skal opfylde for at gå til optagelsesprøve. Du kan læse, hvad det kræver i studieordningen, se uddrag vedr. optagelsesprøverne her: 
- Basislinje i Sang 
- Eksamenslinje i Sang 
- Basislinje i Orgel 
- Eksamenslinje i Orgel og korledelse 
- Eksamenslinje i Sang og korledelse 
- Klokkenist 

Inden optagelsesprøven har du forberedt, hvad du vil fremføre ud fra kravene i studieordningen. Hvis du er i tvivl om kravene, er du altid velkommen til at kontakte din lokale skole for at få vejledning. Du bliver bedømt af 2-3 censorer. Selve optagelsesprøven varer en halv time. Størstedelen af tiden bliver brugt på det, du vil fremføre. Der er desuden en kort snak, hvor censorerne spørger ind til din ansøgning. Det kan f.eks. handle om, hvorfor du har søgt ind, hvad du vil med uddannelsen, eller for at afklare forholdet mellem dit niveau, din tid og dit ønske om fuldtids- eller deltidsstudie. Du bliver måske også spurgt til, om du skal have merit fra et andet studie, for så skal du nemlig huske at søge om det.  
Efter en kort votering bliver du kaldt ind igen og får din karakter, samt en begrundelse for karakteren. Du får ikke at vide, om du er kommet ind på kirkemusikskolen. Besked om optagelse kommer pr. mail i starten af juni. 

Besked om optagelse 
I juni får du besked, om du er optaget. Når du bekræfter, at du gerne vil have uddannelsespladsen, skal du betale for årets administrationsbidrag. Du vil også have mulighed for at komme med ønsker til dit skema. 

Hvis du har spørgsmål til ansøgningen eller optagelsesprøven, er du meget velkommen til at kontakte din lokale kirkemusikskole.