Fortsæt til hovedindholdet
En fremtid som kirkemusiker
Jobmuligheder

Gode jobmuligheder over hele landet

Der er gode jobmuligheder, når du uddanner dig som kirkemusiker.

Uddannelsen til kirkemusiker er en af de få uddannelser, hvor der er jobmuligheder over hele landet. 

Som kirkemusiker med orgel og korledelse vil du typisk få job ved en mindre bykirke eller en større landsbykirke med et aktivt musikmiljø - ofte med et tilknyttet kor. Eller du kan blive ansat som assistent ved en større bykirke, hvor man indgår i samarbejde med en organist uddannet fra et af musikkonservatorierne. 

Som kirkemusiker med sang eller sang og korledelse vil du typisk få job som kirkesanger ved en landsbykirke, hvor man er ene sanger, eller ved en bykirke, hvor man indgår i et kor. 

Der findes næsten lige så mange forskellige job som kirkemusiker, som der findes kirker. Nogle stillinger er få timer om ugen, andre er fuldtid. Variationen i arbejdsopgaver er lige så stor. Udover din funktion ved gudstjenesten er korarbejde nogle steder prioriteret højt, andre steder står du for babysalme-sang, underviser eller spiller til sangeftermiddage på plejehjemmet. Der er derfor god mulighed for at finde det job, der passer til netop dig. Et job, hvor du er udøvende musiker og dagligt får lov til at beskæftige dig med musik med den selvrealisering og glæde, det giver i hverdagen.