Fortsæt til hovedindholdet
Kirkemusik
Bibliotek

Bibliotekerne

En guldgrube til kirkemusikalsk inspiration

Biblioteket åbner op til kirkemusikkens verden. Her finder du inspiration og viden, som du kan bruge i dit arbejde som kirkemusiker. De tre kirkemusikskoler har righoldige biblioteker, hvor lærerne samler stof til undervisningen. Her er dansk og udenlandsk litteratur om musik- og kirkehistorie, noder for orgel og klaver, kor, salme- og koralbøger og litteratur om kirkekundskab. Afdelingen for klokkenister har en særsamling om campanologi og klokkespil. 

Kirkemusikskolerne samarbejder med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenters (FUV) om biblioteksbasen. Du kan se, hvad der findes på det enkelte bibliotek her.

Folkekirkens Ungdomskors nodebibliotek findes i FUV Løgumkloster. Nodebibliotekets hjemmeside www.nodebibliotek.dk er et unikt værktøj til korledere. "Korsatser til kirkeåret" er en fortegnelse over et udvalg af enkeltsatser, inddelt efter kirkeårets helligdage. Den opdateres løbende med nye korsatser. 

”Bag om helligdagen - inspiration til kirkeårets helligdage” - www.kmkc.dk - opdateres ikke, men her kan du finde forslag til musik, tekst og billeder til 2 kirkeår. Du kan også finde meget inspiration ved at kigge i de dokumenter, der linkes til i arkiverne. 

Måske mangler du oplysninger, som du gerne vil finde på nettet. Så er her en god indgang til nyttige links: https://www.fkuv.dk/bibliotek/links-til-biblioteker-og-databaser 

Vil du se, hvad der sker i Folkekirken, så kan Folkekirken.dk og FUV anbefales. 

Du kan bestille materialer på dit bibliotek eller via www.bibliotek.dk

Bibliotekar Annette Lindgaard kan hjælpe dig med at søge litteratur og information, hvis der er noget, du ikke selv kan finde. Du kan skrive til hende på anbl@km.dk.

Én-dags-gæster er velkomne til at studere i bibliotekerne, gerne aftale.