Fortsæt til hovedindholdet
Klokkenist
Ansøgning og optagelse

Ansøgning og optagelse

Hvem kan søge 
Man skal enten have en konservatorieuddannelse eller en uddannelse som organist fra en kirkemusikskole for at komme ind på klokkenistuddannelsen. De fleste er uddannet organister fra kirkemusikskole eller konservatorie, men der er også pianister og slagtøjsspillere blandt de studerende. 

Det er også muligt at ansøge om eksamensfri undervisning året inden, eksamenslinjen uden en organisteksamen eller en konservatorieuddannelse i bagagen. Undervisningen vil da være individuelt tilrettelagt.

Du ansøger til eksamensfri undervisning her. 

Ansøgning 
Der er ansøgningsfrist til optagelsesprøve til Klokkenist-eksamenslinjen d. 1. marts. Du tilmelder dig optagelsesprøven her.

Du skal bruge NemID for at kunne tilmelde dig. 
Det koster 500 kr.  at aflægge en optagelsesprøve. Du betaler ved tilmeldingen. Beløbet dækker administrations- og censorudgifter og refunderes ikke ved afbud efter 15. marts. 

Optagelsesprøve 
Man bliver optaget på baggrund af den eksamen, man har taget enten på konservatoriet eller kirkemusikskolen. Man dokumenterer sin eksamen ved optagelse. Efter 4-5 måneders undervisning på klokkenistuddannelsen skal man forventeligt op til en formel optagelsesprøve, hvor man med baggrund i den undervisning, man har fået, skal spille 15-20 minutter. 

Besked om optagelse 
I juni får du besked, om du er optaget. Når du bekræfter, at du gerne vil have uddannelsespladsen, skal du betale for årets administrationsbidrag. Du vil også have mulighed for at komme med ønsker til dit skema. 

Hvis du har spørgsmål til ansøgningen eller optagelsesprøven, er du meget velkommen til at kontakte kirkemusikskolen.