Fortsæt til hovedindholdet
Færdigheder
Færdigheder for sang

Kirkemusiker med sang (KM S)

Med en uddannelse som kirkemusiker med sang er du godt rustet til at søge stilling som kirkesanger.

Du kan blive kirkesanger ved en landsbykirke, hvor man er enesanger, eller i en bykirke, hvor man indgår i et kor, typisk et kor med én sanger på hver stemme (solo-kvartet). 

Som kirkesanger er man ikke solist, men du er den solide ankerperson, som menigheden kan læne sig op ad og synge sammen med. Som kirkemusiker med sang har du derfor hele salmebogen med tillæg som dit repertoire. 

Mens du uddanner dig på kirkemusikskolen, lærer du god vejrtrækning og støtte og arbejder med at udvikle stemmen, så den bliver tydeligere og kraftigere. Du lærer også, hvordan du undgår at overanstrenge din stemme eller slide den op, så du ikke pludselig står uden stemme, når du når til de sidste dage i påsken eller julen. 

På kirkemusikskolerne fylder kirkefag som kirke-bibelkendskab og salmekundskab også en del, og det er fag, som vores studerende ofte klarer sig godt i og synes er interessante. Det er afgørende at have et godt kendskab til folkekirken og liturgien, når man skal ud og arbejde som kirkemusiker. Hos os hænger teori og praksis sammen, så når vi underviser i salmer, så snakker vi også om respons fra menigheden, og om hvordan salmer skal synges, så de bliver godt modtaget. 

Med en uddannelse som kirkemusiker med sang kan du: 

  • Synge salmebogens repertoire, så menigheden trygt kan læne sig op ad din stemme
  • Passe på stemmen, så den ikke bliver overanstrengt eller ødelagt

Mens du studerer på fuldtid, kan du få SU (Statens Uddannelsesstøtte).