Fortsæt til hovedindholdet
Færdigheder
Færdigheder for sang

Kirkemusiker med sang 

Med en uddannelse som Kirkemusiker med sang står man godt rustet til at søge stilling som kirkesanger.

Det kan være som kirkesanger ved en landsbykirke, hvor man er enesanger, eller det kan være ved en bykirke, hvor man indgår i et kor, typisk et kor med én sanger på hver stemme (solo-kvartet). 

Som kirkesanger er man ikke solist. Man er den solide ankerperson for menigheden, som menigheden kan læne sig op ad og synge sammen med. Som kirkemusiker med sang har man derfor hele salmebogen med tillæg som sit repertoire. Man skal kende melodierne så godt, at menigheden føler sig tryg. Det gælder især de mere ukendte salmer, hvor det er vigtigt at kirkesangeren går forrest. 

Man er godt funderet i sin egen stemme og får udviklet den på kirkemusikskolen. Man lærer f.eks. god vejrtrækning og støtte, og arbejder med at udvikle stemmen, så den f.eks. bliver tydeligere og kraftigere. Man lærer også, hvordan man undgår at overanstrenge sin stemme eller slide den op, så man ikke pludselig står uden stemme, når man når til de sidste påskedage. 

På kirkemusikskolerne fylder kirkefag som kirke-bibelkendskab og salmekundskab også en del, og det er fag, som vores studerende ofte klarer sig godt i, og synes er interessante. Det er afgørende at have et godt kendskab til folkekirken og liturgien, når man skal ud og arbejde som kirkemusiker. Hos os hænger teori og praksis sammen, så når vi underviser i salmer, så snakker vi også om respons fra menigheden, og om hvordan salmer skal synges, så de bliver godt modtaget. 

Med en uddannelse som kirkemusiker med sang kan du: 

  • Synge salmebogens repertoire, så menigheden trygt kan læne sig op ad din stemme
  • Passe på stemmen, så den ikke bliver overanstrengt eller ødelagt