Fortsæt til hovedindholdet
Vestervig Kirkemusikskole
Aktuelt

KORSANGSSEMINAR den 18.-19. marts 2023

for førsteårsstuderende på eksamenslinjerne og for studerende på basisuddannelserne.

Denne gang afholdt med korprøver og overnatning på Diakonhøjskolen i Aarhus, afsluttende med deltagelse i højmesse i Skt. Lukas Kirke, Aarhus, søndag formiddag.

Niels Granvig som instruktør og dirigent, og Natasha Kutsko Jensen ved flyglet begge dage.

Se fotos og lydoptagelser fra de to dage på Facebook.


DUO inviterer til OrgelSøndage forår/sommer 2023

Invitation til børn og unge organister 
I foråret/sommeren 2023 inviterer Vestervig Kirkemusikskoles børne-/unge-afdeling, DUO, til tre OrgelSøndage i Aarhus. Arrangementerne er i udgangs-punktet for orgelelever mellem 12-25 år. Alle undervisere er ligeledes inviteret med til disse dage.

Der er følgende arrangementer:
1. gang / Vor Frue Kirke, Aarhus – ”Med fokus på piber”

Søndag den 12. marts 2023 kl. 13.00-15.30 v. organist og underviser Michael Rosenfeldt

Michael Rosenfeldt er specialist, når det kommer til orgelbygning og dets de mange pibers forskellige lyde og kvaliteter. Vi tager derfor på besøg i Vor Frue Kirke i Aarhus, hvor han til daglig er ansat som organist, og her skal vi kigge nærmere på, hvorfor piber lyder forskelligt, og hvordan de med fordel kan sammensættes. For mulighederne er mange, og det er derfor godt med en guide som Michael, der kan hjælpe med at sætte tingene lidt i system. Derudover skal alle eleverne selvfølgelig have lov til at prøve det store orgel. Alle er velkomne, både garvede og nybegyndere – og dem, der måske aldrig har prøvet et orgel før og er nysgerrig efter at prøve det! Så medbring det gode humør og noder på stykker, man har spillet før – det kan også være klaverstykker. Der vil være en indlagt pause med lidt forfriskninger.

2. gang / Fredenskirken, Aarhus (Viby J) – ”Hvordan spillede man i gamle dage?”

Søndag den 2. april 2023 kl. 13.30-16.00 v. organist og underviser Lars Nørremark

Når det kommer til gamle indspilninger, er Lars Nørremark én af de første i Danmark, man bør gå til. Han har en cd-samling på intet mindre end over 2.500 stk., og derudover kommer der lp-plader og pianoruller. Vi går sammen med Lars i tidsmaskinen og skal bl.a. høre optagelser af, hvordan de gamle pianister og organister spillede for over 100 år siden og dykke ned i, hvordan et nodebillede egentlig kan fortolkes. Herefter går vi op til orglet og prøver at anskue noder fra en ”gammel” vinkel og se, hvad det kan afføde af muligheder. Tag derfor nogle af dine egne noder med og se, hvad der sker, når de kommer igennem ”tidsmaskinen”. Der vil være en indlagt pause med lidt forfriskninger.

3. gang / Fredenskirken, Aarhus (Viby J)

Søndag den 7. maj 2023 – ”Elevkoncert i Fredenskirken” v. Louise Boll

Der er ved at være opbygget en tradition for to årlige elevkoncerter afholdt af DUO, således eleverne har noget at arbejde hen imod og øve sig i at spille for andre. Det er en hyggelig dag med forfriskninger, øvning, hygge med de andre deltagere afsluttet med en fælles elevkoncert, hvor forældre og venner kan komme og opleve, hvad man har arbejdet med.

Da der som regel er en del, der skal spille, er det ikke muligt at sidde ved orglet i mere end ca. 10-20 min. på koncertdagen (alt efter hvad man skal spille), men man kan komme forbi i løbet af de to uger op til. Louise vil hjælpe med at sætte registreringer og giver også gerne en lektion, hvis man ønsker det, og så vil der selvfølgelig være en egen øvetid ved orglet i Fredenskirken. Dette aftales individuelt med Louise. Selve koncertdagen ser således ud:

Kl. 12.00-14.30: ”Drop-in”-generalprøve

- (der skemalægges øvetid til hver elev, så I kan komme løbende)

Kl. 15.00-16.00: Elevkoncert i Fredenskirken – gratis entré

Baggrund
Vestervig Kirkemusikskole har sat stort fokus på at udbrede orglet blandt børn og unge. Dette tiltag er derfor iværksat for at skabe fællesskab, give inspiration og motivation mellem elever og undervisere på tværs af forskellige byer. Når vi nærmer os efteråret 2023, vil I modtage invitation til lignende arrangementer.

TILMELDING:
Link til tilmeldingsblanketten. Alle felter bedes udfyldt.

Man kan enten tilmelde sig som aktiv deltager eller passiv deltager.

Seneste tilmeldingsfrist: Mandag den 27. feb. 2023.

På vegne af Vestervig Kirkemusikskole, DUO
Louise Boll, projektleder og koordinator


Fællessalme og orgelspil

Lyt til fællessalmen, "Det dufter lysegrønt af græs", med studerende Mikkel Krüger ved orglet ved årsafslutningen 2022.

Råd og dialog

FOLKEKIRKENS KIRKEMUSIKSKOLER tilbyder råd og dialog om kirkemusikalske spørgsmål samt undervisning lokalt 
Læs om tilbuddet til menighedsråd og kirkens ansatte.