Om Vestervig Kirkemusikskole
Rektor har ordet

Rektor har ordet
 

Indtryk fra koncerten "Sigurd og det magiske orgel" i Musikkens Hus i Aalborg søndag d. 3. oktober 2021:

TILLYKKE til Aalborg Kirkernes Musikfestival

Sjældent er det at opleve en hel koncertsal synge salmer, opleve en sjov quiz om kirkeorgler, opleve byens domorganist på scenen blæse i orgelpiber sammen med en kendt entertainer og opleve koncertsalsorglet klinge med et kirkeligt repertoire: I østen stiger solen op, bryllupsmarchen, musik af Bach m.m.

Søndag eftermiddag fandt familiekoncerten ”Sigurd og det magiske orgel” sted i Musikkens Hus. Scenen var indtaget af ca. 200 børn fra byens og omegnens børnekor, af superentertaineren Sigurd Barrett med musikere og af byens domorganist. Salen var fyldt af børn, forældre og bedsteforældre samt enkelte orgelnørder som jeg selv, hvis interesse var af faglig art, da mine børn er for store og børnebørnene endnu for små.

Men alle disse 200 korbørn springer ikke op på scenen af sig selv. En vedholdende korleder, et menighedsråd, en mor eller far står bag. Uge efter uge efter skoletid. Tak til jer.

Og domorganist Jørgen Ellekildes rutinerede præstation på scenen i sammenspil med bandet, med fri bevægelighed inden for alle stilarter, publikumskontakt og scenisk nærvær – det kræver mange års specialisering. Tak til dig.

Aalborg kirkerne og de tre aktører, Folkekirkens Hus, Musikkens Hus og den institution jeg selv repræsenterer, Vestervig Kirkemusikskole, er det organisatoriske bagland for festival’en. Tak for samarbejdet. Vi står klar med orgelundervisning af børn og unge, ligeså gør Kulturskolen i Aalborg.

Folkekirken har brug for sammenhængskraft med det folkelige kulturliv og for kommende generationers lovsang. Et bidrag hertil er givet i dag af den gudsbenådede formidler Sigurd. Tak for dit bidrag til kirken.

Grib nu bolden, alle ”kirkefolk” - menighedsråd, provstier, præster og kirkemusikere: Understøt det daglige, slidsomme arbejde med kirkemusikken ude i sognene. Det er både gudstjeneste, undervisning og mission.

Tine Fenger Thomsen
Organist, pianist og rektor for Vestervig Kirkemusikskole