Fortsæt til hovedindholdet
Studiemiljø
Et æstetisk læringsmiljø

Et æstetisk læringsmiljø

Der er et unikt læringsmiljø på kirkemusikskolerne, for når man beskæftiger sig med musik, sker der noget særligt.

Det betyder bl.a., at hos os er det helt naturligt at arbejde sammen på tværs af alder, for det er lige meget, om man er 18 år eller 67, når man har musikken tilfælles. Måske har du selv oplevet det ved at synge i kor eller spille i et band eller orkester. Så ved du, at musik ophæver både aldersmæssige og sociale skel. Når man står i et kor, så står lægen ved siden af skraldemanden, og de synger samme stemme, giver begge af sig selv og er afhængige af hinanden. At synge sammen bryder skel ned. Det mærker vi også, når vi har fællestimer på kirkemusikskolerne. Musikkens sprog er på tværs af alder og sociale skel. Vi er her alle sammen, fordi vi elsker musik. Det gælder både ansatte og studerende, og det giver et unikt fællesskab. 

Musik kan noget særligt 
På kirkemusikskolerne finder mange et åndsfællesskab omkring musikken. Nogle af vores studerende har i mange år gået med en hemmelig drøm om at arbejde med musik, men livet har ført dem andre steder hen. Andre arbejder som kirkemusiker, men er måske alene med musikken på sin arbejdsplads. 
På en kirkemusikskole vil du kunne opleve et musikalsk fællesskab både med de øvrige studerende og med dine lærere. Det er de færreste uddannelser, hvor man får koblet en højt specialiseret lærer på, der kun arbejder med dig, men det gør man her, når man har solotimer. Her møder du en mesterlærer, der har samme kærlighed til musik, som du selv har, og som du deler din oplevelse med, når du f.eks. får indsigt i et værk. Når man arbejder med musik, så investerer man sig selv i det i højere grad end mange andre uddannelser. Det er man simpelthen nødt til. Derfor kommer man tæt på både medstuderende og lærere. Samtidig giver uddannelsen en fantastisk mulighed for at fordybe sig i enrum. Når man øver, er det som fordybelsestimer, hvor man får lov til at være i enrum med sig selv og musikken. 

Kunst gør noget ved mennesker 
Musik ligger hinsides ord. Det taler til vores følelser. Og sommetider mere end det. Musik er kunst, og når man beskæftiger sig med kunst, gør det noget ved mennesker. Kunst kan noget særligt ved at vække krop, sanser og følelser som indgang til læring. Når kunst fylder rummet, er det næsten en religiøs følelse, og sådan er en vellykket undervisningstime. Det er selvfølgelig ikke noget, der sker hver dag. Og slet ikke når man er på begynderniveau. Men sommetider oplever man de øjeblikke, hvor det hele pludselig giver mening. Og de øjeblikke kan ikke beskrives med ord.