Klokkenist
Hvad laver en klokkenist

Hvad laver en klokkenist

Som den eneste uddannelsesinstitution i Norden udbyder Kirkemusikskolen i Løgumkloster uddannelsen til klokkenist. Flere og flere steder i landet installeres klokkespil, og behovet for uddannede klokkenister er derfor stigende. Løgumkloster Kirkemusikskole samarbejder med kollegaskoler i Holland, Belgien og Frankrig om uddannelse og kurser, så der er muligheder for hele tiden at udvikle sig som klokkenist.

Er du heldig, arbejder du som klokkenist på en af de højeste poster i din by - helt bogstaveligt.

Et klokkespil kan sammenlignes med et stort friluftsflygel, hvor musikken ikke er begrænset af nogen form for rammer, men flyder ud over parker, torve, huse og tage.

Uddannelsen tager fra 2 år og op til 7 år - afhængig af den ønskede uddannelsesgrad. Klokkespillet et af de største og kostbareste instrumenter som man kan spille på. Musikalsk set er det interessant pga. de uanede muligheder, der er for enhver form for spilledynamik, som man naturligvis lærer at mestre.

Klokkespil findes som oftest i forbindelse med kirketårne, og det indgår derfor naturligt som en del af en organiststilling.